No, prvni byl vyber skoly. na
http://www.petersons.com si najdes skoly podle toho co by tobe vyhovovalo. Ja takhe obeslala asi 300 skol s dotazem jestli muzou prijmout mezinarodniho studenta a jestli mi muzou dat cele nebo vetsinove stipendium. Z toho se mi nektere ozvaly, ze nemuzou (jedno nebo druhe) a jine (asi tak 50), ze by mohly. To jsem pak vyrazne eliminovala, podle toho ktere se mi nejvic libily. Z padesati jsem vazne uvazovala o 3 a nakonec sem se prihlasila jen na jednu. Prihlaska obycejne stoji okolo 50 dolaru. Vyplanila sem prihlasovaci formulare a vsechno a taky formulare na financni pomoc. Podala sem vsechny informace (jako kolik nase rodina vydelava a tak) a taky strankovej papir o tom proc se uchazim o financni pomoc. Zalezi na skole co pozaduje. Asi za mesic se mi ozvali, ze me berou a kolik mi dali. Bylo to malo tak sem prohlasila, ze nemuzu a pak se mi ozvali, ze mi muzou dat vic. Pokud je to nejaka prestizni skola tak si dycky rada vezme nejakyho studentika z "vychodniho bloku." Taky vetsina skol ma uzaverku na financni pomoc v unoru nebo okolo, ja se hlasila v pulce kvetna. Ale doopravdy zalezi skola od skoly.
Optimista je slepy, pesimista zatrpkly. [Jean Cocteau]