Dobrý den,
bohužel, i když můj sen byl studovat rok na střední škole v USA, tak to bohužel nevyšlo. Teď mi je 20, takže už to nejde, i když upřímně mohu říci, že mě by to vůbec nevadilo a klidně bych byla mezi těma sedmnáctiletejma v posledním ročníku ), prostě mě střední školy v USA celkem lákají ze zvědavosti.
Teďale studuji 1. rokem Karlovu univerzitu v Praze. Bohužel, vzhledem k tomu, že je už listopad, tak už opět nestíhám nějaké přihlášky na USA univerzity, ani má AJ není tak dobrá. Takže jsem přemýšlela o tom, že bych 1 rok studium na Karlově univerzitě přerušila a studovala alespoň dva semestry v USA. Moje fakulta sice nabízí nějaké programy v USA, ale většinou to je třeba jen pro dva naprosto nejvíce výběrové studenty.
Na co se tedy vlastně chci zeptat?
1) Pokud nechci studovat univerzitu v USA celou, je u nich běžné, že k nim někdo přijede třeba jen na dva semestry?
2) Pokud chci jen omezenou dobu v USA na univerzitě, také musím dělat SAT a podobné testy, nebo stačí jen např. TOEFL?
3) Pokud tam chci pouze na dva semestry, mám větší možnost se tam dostat?
4) Pokud tam chci pouze na dva semestry, mám možnost studovat na nějaké prestižnější univerzitě typu Yale? Jde mi o to, jestli je to prostě možné, když tam nechci studovat celý bakalářský obor. Měla bych mít tedy větší šanci, ne? Přece jen jde o to stejné jako je třeba Erasmus atp., chci se tam jen podívat, studovat tam určitou dobu, doufám, že mě chápete. Děkuji