1. takze - elektronicka karta ma vyhody i nevyhody. vyhody: při ztrátě se platí menší storno poplatek, nevyhody: neberou ji vsude(berou ji na méně místech než embosovanou), protože je k tomu potřeba speciální zařízení. Embosovaná je ta s vystouplým jménem, tzn. že ji vezmou skoro na všech prodejních místech. U embosované se ale platí větší storno poplatek při ztrátě. Pro toho, kdo hodně cestuje, se vyplatí embosovaná, pro toho, kdo chce používat kartu jen v čr, vyplatí se každopádě elektronická. Já, protože jedu do usa, mám embosovanou MasterCard.
2. Paypal je systém, ve kterém si online založíš účet. S ním pak můžeš nakládat jak chceš - posílat si na něj peníze, posílat si peníze z něj na svůj bankovní účet, platit při nákupu v e-shopech apod. Když si posíláš peníze na Paypal účet, uvádíš e-mailovou adresu. Takže jakoby se ti vytvořil peněžní účet k e-mailu. Další možnost placení na internetu je internetové bankovnictví přímo od banky. Například si zřídíš konto u Komerční banky a dostaneš k tomu zároveň heslo a přihlašovací jméno, kterým se přihlásíš do svého internetového bankovního klienta. Tam máš možnost posílat ze svého účtu peníze na účty ostatní.
No, snad jsem to vysvětlil dobře, kdyžtak ICQ 239303209